Skapar i skuggan

I skuggan av pandemin har jag fått ostörd tid. Och den har jag använt till att förverkliga ett projekt jag haft i huvudet i mer än tio år.

Sjukt lugnt
Eftersom delar av Sverige satt sig själv i karantän är allt ganska stilla. Särskilt kontakterna med Stockholm. De har svårt att samarbeta på distans.
Själv har jag det ungefär som vanligt, van vid isolering som jag är. Har jag tur kommer nån leverans upp till huset men oftare meddelar företagen att jag får hämta grejerna själv på nåt utlämningsställe.
Föreningsträffar och kurser är också inställda, så där blev ett par kvällar i veckan lediga.

Enmansorkester
Den idé jag nu förverkligar är något så otippat som ett undervisningsmaterial för åldrarna runt 6 år. Jag är varken skolad pedagog eller van vid förskolebarn. Men jag har ”alltid” gjort material för barngrupper i kyrkorna. I alla fall de senaste 40 åren. Så här kommer ett till!
Jag har gjort allt från från idé, berättelse, illustrationer, lektionshandledning, åskådningsmaterial, pyssel, grafisk form, original och finansiering. Ni får snart se det färdiga resultatet.
Men jag har fått ovärderliga goda råd av super-pedagoger för den åldern, och en och annan sakkunnig på andra områden.

Pandemi-prognos
Om pandemin håller i sig ett halvår eller ett år framöver hoppas jag att fler av de projekt som ligger på kö i huvudet blir gjorda. Annars måste jag skaffa större mössa. Det kan bli för trångt.
Alternativt kan jag blir sjuk som så många andra. Men vi tar det om och när det kommer.
Först ska snön smälta undan så att livet blir lättare.

Stanley Almqvist
kreatör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.