Sahlbergs senaste

Sahlbergs senaste heter Min tro och är en personlig och öppenhjärtlig berättelse om vad som format hans tro och liv. Den kan beställas av författaren på carl-erik.sahlberg@svenskakyrkan.se

Ur förordet:

”Den 5 augusti i år firade jag 50 år som kristen. Min kristna tro bekände jag öppet i samband med en nattvardsgång i min hem- och konfirmationskyrka Berg i södra Jämtland en regnig söndag den 5 augusti 1962. Då och där började min kristna vandring, som bl.a. ledde in i prästkallelsen.
Sen 1989 har jag varit präst i S:ta Clara och haft tillfälle att många gånger få ge ut den kristna tron. De som ofta och i många år har hört mig predika har nog fått en bild av hur jag tänker och tror idag. Det är en tro grundad på bibelordet och erfarenheten, egen och andras. Bibeln har jag läst regelbundet sen konfirmationstiden 1959 och människors erfarenheter har jag tagit del av i litteratur, förkunnelse och själavård. Kanske skulle jag kunna kallas biblicistisk erfarenhetsteolog. Jag har läst, hört, upplevt och prövat. Kanske kan den här lilla skriften få vara till andlig vägledning för några och för att de som inte håller med mig – och det är helt legitimt – ska förstå hur jag tänkt för att komma fram till hur jag tänker och tror idag.”

S:ta Clara den 31 augusti 2012
Carl-Erik Sahlberg

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.