Nostalgitripp

Veckan i Stockholm i början av november bodde vi på Norrmälarstrand mellan två av mina gamla lokaler. Därför började jag titta på de gamla lokaler jag haft.
Den första vi mötte i trappan upp till bostaden var en gammal chef från företaget där jag jobbade. Det påminde mig med alltför stor tydlighet varför jag slutade och startade eget 1985 :-=

IMG_1853

Så här ser min första reklamateljé ut idag, en halvtrappa ned på Norrmälarstrand 52. Nedanför det här fönstret satt jag och dörren till höger var vår ingång. Jag och Tony Berglund hyrde in oss i varsitt rum hos reklambyrån som fanns där. Där sågs också den första Macen 1985/86.
Ett klädföretag med ställningarna fulla av tröjor håller till i min del av lokalen idag.

IMG_1862

Solkungen har tagit över ateljén på Kungsholmsgatan. Här hyrde jag plats hos Studio Eugén.
Det dråpligaste var tidigt en sommarmorgon/natt när en lindrigt nykter sjöman stannade vid mitt öppna fönster och undrade om Studio Eugén var en bögklubb. Vid den här tiden började jag använda dator i jobbet men den fick jag inte ha i lokalen.

IMG_1857

Min första helt egna lokal var vid Medborgarplatsen på Noe Arksgränden.

IMG_1846-(1)

Min andra lokal vid Norrmälastrand låg på tvärgatan Sven Rinmans gata. Vi hyrde en del av en arkitektbyrå där vi startade Crossnet.
Nu ser arkitekterna 1-11 ut att behöva hela utrymmet. Nu ser den ut så här.

Det här är inte alla lokaler. Men jag får väl återkomma senare till resten. Lite kul att besöka gamla platser i alla fall.

Stanley Almqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.