Mediapris


Bild från prisutdelningen under Guldkalaset. Foto: Okänd

Det är alltid roligt när ens kunder får priser. I fredags fick Lapplandsveckan Årets mediapris för den uppryckning man lyckats göra de senaste årtiondena.
Och eftersom det är mediepriset kan man anta att vi som engagerat oss i profilering och förnyelse har bidragit till vinsten. 

Hundraåringen som tänkte
utanför ramen och vann.

Priset delades ut på Lyckseles företagsgala Guldkalaset. Och det går till ”ett inspirerande företag som på ett offensivt sätt lyckats marknadsföra sig själv och Lycksele som plats.”
En 100 år gammal festival som lyckas förnya sig och lockar 15000 besökare till Lycksele är värd priset. Under ett par årtionden har ”Lappis” integrerat ungdomar, barn, kreativitet, invandrare, flyktingar och nu unga vuxna i konceptet.

Motiveringen
Årets mediepris går till en vecka som såg dagens ljus redan 1919 och som sedan lång tid tillbaka är en av Lycksele kommuns mest etablerade arrangemang som årligen genomförs under den första juliveckan.
Efter en besöksmässig svacka i slutet av 1900-talet kavlades ärmarna upp för ett nytt avstamp när vi bläddrat över till 2000-talet varefter veckan vuxit till att i dag locka cirka 10.000 besökare till byn dryga milen norr om kommunens tätort.
Arrangörerna har under senare år investerat rejält i campingen och programmässigt satsat mycket på barn och ungdomar.
Veckan, som ”ägs” av kommunens fem pingstförsamlingar, planerar nu för 2019-års 100-årsjubileum och det med en framtida prioritering på ”unga vuxna”.
Att denna vecka betyder mycket för Lycksele kommun, inte minst handeln, är ställt utom alla tvivel.

Kriterier för Årets Mediapris
Årets medieprisvinnare är ett företag/organisation som genom sin offensiva marknadskommunikation stärkt sitt eget varumärke och samtidigt bidragit till att sätta Lycksele på kartan i positiv bemärkelse. Vinnaren ska vara verksam i Lycksele kommun.

Läs om det i Lokaltidningen:
https://www.lokaltidningen.nu/notis/99-arig-vecka-prisas-pa-guldkalaset/reprkp!lm4ID4lk1cLxhFCG43IUTA/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.