Bekännelse

Efter ett långt och omväxlande arbetsliv i mediesvängen har jag provat på det mesta. Men jag har en del gluggar i erfarenheten. Jag har inte provat allt.

Video
Ur undervisningsvideo jag gjorde med Roger på VHS-tiden.

Jag har aldrig gjort film. Video och teve har jag provat. Men film – ni vet såna där rörliga bilder på plastremsor med perforerade kanter? Det har jag missat.
Numera är steget mellan video och ”film” kortare eftersom allt blivit digitalt. Men själva ambitionsnivån för filmiska bilder är lite skrämmande. Det krävs så många kompetenser samtidigt.

Animationer – utöver enkla animerade ”giffar” på webben. Det har jag inte heller gjort. Följaktligen har jag heller inte gjort riktig 3D-grafik med datorn, sånt som används i datoranimering.
Jag har läst lite om klassisk 2D-animering och gjort ett hembygge av dito ritbord. Men det är nog inte meningen att man ska göra såna projekt ensam. Det tar tid!

Jag har heller aldrig skrivit någon bok. En sån där kapitelbok, en roman tex. En barnbok borde jag väl ha kunnat knåpa ihop. Det finns ju oberättade historier.
Vi lärde oss lite om bokskrivande under journalistkursen. Men jag har nog haft för stor respekt för författandet?

Tecknade serier har jag bara begränsade erfarenheter av. En och annan serie på max en sida har det blivit. Men ingen riktig serietidningsberättelse. Inte ens manus till serier.

Spel, varken sällskapsspel eller datorspel har jag gjort. Har inte kommit längre än idéer på papper. Men det var lärorikt att prova i alla fall. ”Riktiga datorspel” är ju lika stort som långfilm, alltså långt bortom min horisont.

Med Guds nåd och mindre självkritik hinner jag kanske med något av det. Den som lever får se.

Det är förstås mycket mer jag inte prövat: tatuering, graffiti, skulptur osv. Men det jag är mest förvånad över är att jag inte har skrivit nån bok.

Stanley Almqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.