Man hamnar lätt i Norge

Man hamnar lätt i Norge numera. Både i samtal och i den fysiska verkligheten. Vilhelmina kommun gränsar till Norge och det är lätt gjort att man hamnar där om man åker över fjället. Här står jag nära gränsen till Norge, i Stekenjokk, dagen innan den norska massakern.

Stanley Media hjälper i huvudsak riksorganisationer inom den civila sektorn. I Norden kan vi översätta civil sektor till medlemsorganisationer – medlemmar som bor över hela landet. Därför har jag bott och arbetat i Stockholm. Där finns i stort sett alla riksorganisationer samlade.

Det är väl en rest från 1800-talet då kommunikationerna var svåra, tidskrävande och dyra. Nu kan vi hoppa över flera steg och prata med varandra i telefon och till och med se varandra tala på Skype! Prova gärna det någon gång. Det sparar mycket tid och pengar.

Samma magiska gräns skiljer Sverige och Norge; ett annat land med ett annat språk utanför EU. Men när det kniper känner vi ändå att vi hör ihop. Kort sagt: Vi är inte längre ifrån varandra än vi föreställer oss. Men den längsta resan kan ju vara den mellan hjärta och hjärna som Björn Ranelid brukar säga 😉


Stanley och Elin Almqvist. Det är vi som är Stanley Media. Elin arbetar med bokoriginal, korrekturläsning, administration mm.

 Stanley Almqvist
på gränsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *